Kulttuurikevät ja Hörhiäisviikko näyteikkunoina kankaanpääläiseen henkeen ja tekemiseen

Pohjois-Satakunnan Taideviikko on uudistunut ja jatkossa Kankaanpään kaupungin monipuolisesta musiikki-, kulttuuri-, taide-, hyvinvointi-, liikunta-, markkina- ym. tarjonnasta pääsee nauttimaan kahden eri tapahtumakokonaisuuden aikana. Kaupungin tapahtumakokonaisuuksia on uudistettu peilaamaan kaupunkistrategiassa tunnistettuja vetovoimatekijöitä, jotka ovat ”äly, taide ja hyvinvointi”. Ideana on tuoda laaja-alaisesti yhteen näiden teemojen alla tapahtuvaa monipuolista ja hyvää toimintaa, jota kaupungissa löytyy runsain mitoin.

Tapahtumakokonaisuuksiin pääsee tutustumaan tarkemmin niiden verkkosivuilla.

 

Kankaanpään Kulttuurikevät

Kankaanpään Kulttuurikevät kokoaa yhteen laajan kattauksen kulttuuri- ja taidetarjontaa. Kaupungin yksiköistä ohjelmaa tuottavat musiikkiopisto, kaupunginmuseo, kirjasto sekä kulttuuri- ja nuorisopalvelut. Kulttuurikevääseen kuuluu lisäksi SAMK Kuvataide Kankaanpään yksikön järjestämä Taideviikko. Ohjelmaan kootaan myös monen yhdistyksen tarjoamaa kulttuuriohjelmaa. Kankaanpään Kulttuurikevät alkaa musiikkiopiston Soivan Viikon sekä valtakunnallisesta nuorisoteatteritapahtuma Ramppikuumeesta ja huipentuu Taideviikkoon sekä kansainvälisen museoviikon tapahtumiin Kankaanpäässä. Vuonna 2018 Kulttuurikevät järjestettiin 17.4–20.5.2018.

www.kulttuurikevät.fi


Kankaanpään Kulttuurikevät

 

Hörhiäisviikko

Hörhiäinen on kankaanpääläisten oma nimitys aktiiviselle, aloitteelliselle, positiiviselle ja ympärilleen energiaa luovalle henkilölle. Hörhiäinen saa aikaan toimintaa, tapahtumia, muutoksia, mahdollisuuksia ja sitoutuu vahvasti yhteiseen tekemiseen. Kankaanpäässä on valittu vuoden hörhiäinen jo useiden vuosien ajan kesällä järjestettävän hörhiäistapahtuman aikana.

Hörhiäisviikko on noin viikon mittainen kesätapahtuma, jonka aikana Kankaanpäässä tuodaan monipuolisesti esille kaupungin vahvaa ”hörhiäissektoria” eli yhdistys-, seura- ja muiden tahojen toimintaa. ­Elokuun lopulla järjestettävä Hörhiäisviikko sisältää musiikkia, kulttuuria, taidetta, näytelmiä, urheilua, hyvinvointia, mukavaa markkinahenkeä sekä tietysti odotetun hörhiäisviikonlopun. Viikko antaa paikallisille yhdistys- sekä yritystoimijoille mahdollisuuden toteuttaa ja buustata omia kampanjoitaan ja tapahtumiaan näkyvästi yhdessä. Mukaan mahtuu monta isompaa ja pienempää, toisiaan tukevaa tempausta. Kaupungin viestinnän rooli on yhteistyön koordinoiminen ja tapahtumatiedottaminen.

Viikon ohjelmaa rakennetaan vielä ja sinne voi ehdottaa oman hörhiäisyhteisönsä tapahtumasisältöä verkkosivujen kautta tai suoraan osoitteeseen horhiaisviikko@kankaanpaa.fi

Vuonna 2018 Hörhiäisviikko järjestetään 18.-26.8.2018.

www.hörhiäisviikko.fi


Hörhiäisviikko

 

 

Kankaanpään kaupungin logo


 

 

 

Sivuston tekninen toteutus: Netvisioner